Wildbageri

Om Wild Mikrobageri

Brød fra Wild bageri er til dig, der insisterer på den gode smag, også i en travl hverdag. Jeg, Gitte Marie, har skabt Wild Bageri, fordi jeg ønsker at dele ud af min store kærlighed til surdejsbrød og tilføre lokalmiljøet endnu mere god smag og kvalitet. 


Surdej – vand, mel og god tid…
Surdejen til mine brød dyrker jeg fra bunden. Den er primær smagsregulator og eneste hævemiddel. Det er surdejen og den langsommelige bageproces den medfører, som giver brødets unikke smag og lækre tekstur.


Din krop har lettere ved at fordøje surdejsbrød, end brød bagt på gær. Det skyldes, at din mave er vild med de mælkesyrebakterier, der helt naturligt er i surdejen. Ydermere indeholder surdejsbrød mindre gluten og kulhydrat end gærbrød, da disse bliver delvis nedbrudt under den lange fermenteringsproces.

Jeg er uddannet kok og har altid arbejdet med mad og altid med en særlig passion for bagværk. Med mit mikrobageri søger jeg at opnå en højere grad af jordbundethed og ro. Det er for mig en forudsætning for kreativitet og udvikling af brød og kager.


Jeg henter inspiration til mit bagværk i den smukke, vilde natur i Nordsjælland men også i mit rolige, hyggelige nærmiljø. Bagværk med surdej kræver tid og ro, men der er samtidig liv, vildskab og kraft i de naturlige råvarer og processer.


Jeg bruger udelukkende økologisk mel, primært dyrket og malet lokalt i Nordsjælland, fx. fra Kornby Mølle. Alle andre råvarer, som feks. æg og mælk i kager, er ligeledes i videst muligt omfang økologisk og lokalt dyrket.